Logo MomsCare
 
 

Vyletěl si pyšný drak…

Počasí, to si s námi teď zahrává a my si hrajeme s ním. Načali jsme to už minulý týden a v pondělí se sv.Martinem, který měl prý přijet na bílém koni (ale vybodl se na to) a pokračujeme tenhle týden s větrem, který by měl pomáhat létat drakům. Né těm pohádkovým, ale těm opravdickým. Podzimním. Tak moc nás zaujaly, že jsme si jich vyrobili hned několik.

 
 

Třeba jednoho obřího společného. Toho jsme zdobili odstřižky látek. A látky nás bavily tolik, že jsme si s nimi i pohráli. Třebas závoj z nich byl parádní.

                        

            

Další draky jsme si udělali už každý pro sebe. Ty jsme zase zdobili kousky krepáku.


No a do třetice nám vytvořila úplně jednoduché draky tety a s těmi jsme pak běhali po hřišti, jé to jsme se vyblbli.

            

Aby to nebylo jen o tvoření, s draky jsme se měli i něco naučit, třeba rozlišovat tvary, barvy, ale i emoce. Třídili jsme společně i každý zvlášť.

                        



Před spaním jsme si četli třeba Jak Honzík pouštěl draka z Honzíkovy cesty od Říhy. Nebo knížku O Mráčkovi od Čecha, tam ten kluk pouštěl draka zrovnatak. A ten dráček zachránil mráček.


A my teď máme mráčků plný košík. Mráčků a sluníček. Moc se nám líbí na mazlení a na spaní. Ale jejich pravý účel je k šifrování nálady. Není vždycky jednoduché říct, jak se cítíme, ale mráček se sluníčkem nám teď mohou pomoci. 


A nakonec zase chlubící okénko, kterak se umíme o sebe hezky postarat. Třeba si oloupat mandarinku. Nebo si udělat balíček po spinkání. No prostě, jsme šikovné děti!

            

Tety Hanča, Ivet, Market a Terezka


 
 
Zveřejněno: 29. listopadu. 2019 9:07