Logo MomsCare
 
 

V Avast Praha - Na tý louce zelený

Ani se nám tomu nechce věřit, ale další týden je za námi. A už asi ani nepředpokládáte, že by to mohlo být jinak, než že jsme si to parádně užili.

 
 

Tentokrát jsme se věnovali písničce Na týden louce zelený. 

Moc jsme toho zvládli, krásně si pohráli a dokonce jsme zvládli si ten náš koutek trochu vyzdobit!

Chceme mít náš Momíkův koutek hezčí, proto jsme se rozhodli si vyzdobit okna.  Představte si, že na jedno ze čtyř oken, nám „vyrostli“ jeden strom. Netrvalo nám to dlouho a rozhodli jsme se, na něm vytvořit nějaké listy, aby nebyl tak holý.   Jednou jsme obtiskovali své ruce, pak jsme zapouštěli barvy do vody, jindy jsme listy střídali s různě barevných papírů a lepili na ně jinak barevné žilky a jindy jsme kreslili listy voskovkami a přetírali vodovkami.  Po našem zásahu strom vypadá jako jeden z těch podzimních venku, které pozorujeme při procházkách venku. A co myslíte, že bude na zbylých třech oknech?

                        

                        


A musíme se chlubit dál, jak jsme šikovní. Protože nám vůbec nevadí, že prý „samochvála smrdí“

Vyráběli jsme krásné ježky, někdo jich vyrobil i více, jednoho domu a druhého pod náš strom do koutku, vyrobili jsme s i muchomůrku, a těch papírů, co jsme na jednu muchomůrku potřebovali… No bylo jich hodně. 

A to pořád ještě není vše i hlavičku jsme procvičili, skládali jsme stromečky podle velikosti, četli jsme si o chytré lišce, cvičili, tančili a zpívali jsme si za doprovodu orffových nástrojů všechny písničky, co jsme se už s Momíkem naučili. 

            

                        


Čas nám samozřejmě zbyl i na hraní, tak jsme se klouzali do kuliček, stavěli si z lega anebo stavěli puzzle. A taky na procházky venku.

                        




 
 
Zveřejněno: 29. října. 2019 16:20