Logo MomsCare
 
 

Užíváme si září v Praze - Avast

Ahoj Vy všichni, kdo nás bedlivě sledujete! 

Máme tu další zpravodajství z Momíkova koutku v Avast Praha… Opět jsme byli pilní jako včeličky. 

 
 

Náš týden se nesl v duchu pohádky O veliké řepě. 

 

            

Přečetli jsme si krátkou i dlouhou pohádku O řepě od Františka Hrubína, prohlédli si krásné ilustrace v knize, a jak se nám po té pohádce krásně odpočívalo. 

Zvládli jsme si pohádku zdramatizovat, to jsme se nasmáli… 

Dokonce jsme si jednu velkou řepu společně namalovali.. spočítali kolik dlaní jsme na ni museli použít. Pověděli jsme si, jak si můžeme my všichni mezi sebou pomáhat, jak pomáhat mamince a tatínkovi, sourozencům, starým lidem a mladším kamarádům. 

Namalované řepy jsme si zkusili porovnat podle velikosti. Nejprve od největších po nejmenších a zase naopak, od nejmenších po největší … všem se nám dařilo! 

Chvíli jsme se věnovali i myškám, protože to byla největší hrdinka v pohádce- Naučili jsme se o ni říkanku, hledali cestičky do myších děr a spousty dalšího.

Hezká dopoledne jsme opět trávili na hřištích a jedno pěkné dopoledne jsme využili i basketbalové hřiště u OC Arkády … zkusili jsme pár her s míčem a střílení na koš 

                        

            

            

Týden jsme si opět moc a moc užili a těšíme se na další týden s písničkou. A jaká to bude? No přeci Šel zahradník do zahrady“


Zkusili jsme si ji zazpívat podle obrázků, zahrát na hudební nástroje, pověděli jsme si o tom, co je to rozmarýn a křen a proč ho asi ten zahradník vyhodil z okna. A kolik legrace jsme si užili, když jsme si zkoušeli, s jakou vervou ho ten zahradník vyhazoval … ☺ 

            

A co by to bylo za zábavu, kdybychom neměli skutečný rozmarýn i křen v koutku. Rozmarýn jsme si ostříhali a zkoušíme, zda zapustí kořínky, očichali jsme ho, očichali jsme i křen a Samík, jako jediný odvážlivec, i ochutnal! 

                        

Povídali jsme si o zelenině, o náčiní co potřebuje zahradník na zahradě a co všechno se dá ze zeleniny uvařit. 

Chtěli jsme si zkusit nějakou tu zeleninu namalovat, ale nakonec nás víc zaujalo míchání barev a zapouštěni barev do vody. No, čas chvátá a na zeleninu nedošlo… ale proč nevyužít nadšení nás všech, když nás zrovna zaujalo něco jiného, že? ☺ 


A jako vždy, sice už chladnější dopoledne, ale pořád pěkné dny jsme trávili venku na hřištích. Dokonce jsme si na jedno vzdálenější hřiště dojeli metrem. 

                        

            


Všichni jsme si to parádně užili a už se těšíme na příště! 


Marťa, Hanka, Ivet a tentokrát týden bez Market, která nabírá sílu na dovče ☺  


 
 
Zveřejněno: 26. září. 2019 18:57