Logo MomsCare
 
 

S Momíkem za babičkou a dědečkem na venkov

Pojďte si přečíst, jaký jsme měly týden.

Kolik jsme se toho naučily a užily zábavy.

 
 

S Momíkem za babičkou a dědou na venkov.

Máme za sebou další týden plný dobrodružství. Společně s Momíkem jsme se vydaly za babičkou a dědou na venkov. A jak jinak se k babičce a dědečkovi dopravit, než vláčkem.  Postavily jsme si železnici, po které jsme vyrazily na cestu, z okýnek vlaku jsme viděly lesy, louky, pole a domy. To byla panečku jízda. Zvládly jsme přečíst celou Honzíkovu cestu. Podívaly se za zvířátky, co můžeme vidět na venkově.

            

Dokonce jsme si vyzkoušely spousty různorodých činností, ve kterých jsou naše babičky jedinečné. A protože čí babička nedělá ty nejlepší bábovky? Zkusily jsme se tedy s kuchyní a těstem také seznámit a vydali se za kuchaři do naší kuchyně upéct něco dobrého. Podle nás to dopadlo na výbornou. Každý jsme si udělal svůj loupáček, upekly jsme je a odpoledne si potvrdily, za zvládneme být minimálně stejně dobrými pekaři a pekařkami, jako naše babičky. Loupáky nám moc chutnaly. 

            


V čem jsou ještě babičky jedinečné a většinou to umí? No přeci v ručních pracích. Na pletení nebo háčkování jsme se necítily, ale vyšívání. To je jiná, do toho jsme se s vervou pustily a dopadlo na výbornou. Několik z nás nedalo jinak, než že si jehly půjčilo domů a ve vyšívání pokračovaly tam. Příště to zkusíme nejen na papír, ale také na látku.

            

            

A protože je venku pořád krásně, když to jde, trávíme dopoledne venku.  Dokonce jsme objevily krásné hřiště, kde se nám moc líbí. 

            


Byl to krásny týden a my už se těšíme na další, kdy se vydáme za krásami našich národních parků

Marťa, Markét a Hanka


 
 
Zveřejněno: 23. srpna. 2019 8:07