Logo MomsCare
 
 

Měla babka čtyři jabka

Už nám začalo září a tím další školní rok.

A jak jsme si to užili? No přeci skvěle, jako vždy.

Nebudeme vás už napínat a pojďte si přečíst, jaký jsme měli týden

 
 

Jako každý čtvrtek vás všechny zdravíme z Avastu v Praze.

Další týden za námi a my všichni z Momíka jsme společně přivítali září.

Každý týden během celého roku nás budou provázet známá písnička nebo básnička a pro tento týden to byla písnička “Měla babka čtyři jabka” 

V pondělí jsme nezačali jinak, než že jsme se společně v kroužku pěkně přivítali, nové tváře nám prozradily svá jména a my jim zase pro změnu ukázali, jak šikovné děti jsme a co všechno můžeme u nás v Momikovi vyvádět. A to by Vás přecházel zrak!


Na chvíli se z nás stali muzikanti a společně jsme si s trubkama, které krásně hrají, zahráli a zazpívali již už zmiňovanou písničku „Měla babka, čtyři jabka“ a dokonce se naučili tančit mazurku.

            


Povídali jsme se o jablíčkách a o všem dobrém, co se z nich dá dělat, co za dobroty z nich uvařit. Dokonce jsme je využili jako výtvarný materiál! Všichni jsme si zvládli udělat hezky barevný jablečný kompot.

Další den jsme si povídali o ovoci, které teď můžeme na zahrádkách natrhat: o hruškách, jablíčkách, švestkách a jiných a aby se nám o nich lépe povídalo, při procházce jsme se stavili na trhu a všechno toto ovoce jsme nakoupili a odpoledne jsme z něj společnými silami vytvořili výborný ovocný salát. A byl opravdu výborný a všem nám moc chutnal! A co za náčiní jsme k tomu všemu potřebovali? Schválně jestli všechno poznáte! Pokud ne, tak nezoufejte a zeptejte se svých dětí, protože ty to už vědí.

                        


Podívali jsme se jak vypadá ovoce uvnitř, koukli na pecky, které jsme zkusili zasít a teď už je jen bedlivě sledujeme a zaléváme. Uvidíme, zda pustí kořínky a vyroste z nich rostlinka …


Zvládli jsme si zahrát i divadlo … jablíčka a hruštičky jsme si vytvořili z barevných papírů, to bylo legrace … Trhat papír na nejmenší kousky a lepit je na papír … Vznikla z toho spousta barevných jablíček. 


A protože je venku stále pěkně, krátili jsme si dopoledne na hřištích a bezvadně jsme si tam vyhráli.

                        


Když se nám nepodaří po obídku usnout, tak to vůbec nevadí. Pořád máme co objevovat ze "Srpnových Vánoc" … Takže, kdo po obědě při pohádce neusne, krátí si odpočinek na lehátku se spoustou nových her … to abychom všechen čas hezky smysluplně využili … A pokud nevíte co jsou naše "Srpnové Vánoce" tak jste špatně četli naše zprávy a měli byste to ale rychle napravit ...


A to je pro dnešek vše …


Zdraví děti z Momíka a tety Marťa, Hanka, Ivet a Markét


 
 
Zveřejněno: 12. září. 2019 15:55