Logo MomsCare
 
 

Dětská dovolená Hrachov

Zážitky z naší společné Dětské dovolené, kdy jsme se staly malými průzkumníky přírody.

Můžete si přečíst o tom, jak jsme se seznámily se všemi živly.

 
 

Když jsme se ze všemi rodiči rozloučily ani jsme se poradně nestačily rozkoukat a byl čas večeře. Přeci jen nám to nedalo a i za tmy jsme šly omrknout hřiště. Ale jen na chvilku a pelášily jsme na pokoj. Chvíli jsme si povídaly o tom, co nás čeká a pak jsme se nachystaly do hajan. Netrvalo to dlouho a všichni malí průzkumníci už si nechávaly zdát o tom, co nás čeká další dny...

Po skvělé snídani, kdy speciálně pro nás udělali krupicovou kaši, a po ranní hygieně, jsme vyrazily ven. Protáhly jsme si naše tělíčka a vyrazily do lesa. Měly jsme obrovské štěstí a hned na začátku lesa jsme potkaly srnky.

            

Poté, co jsme se vrátily z lesa jsme prozkoumaly zdejší zvěřinec: objevily jsme králíky, morčata, prasata a také papoušky. Po svačině jsme si užily zábavy na hřišti. Zaskákaly jsme si na trampolíně a zahrály lidský “fotbálek”.


            

Po obědě si někteří z nás daly “dvacet”. Hned po svačině přišel na řadu první živel a to voda. Povídaly jsme si o vodě, nakreslily obrázky, postavily a vylovily jsme rybník a vyzkoušely jsme si jakou sílu má voda a jak vypadá povodeň.

            

Po večeři nás čekalo velké překvapení. Dostaly jsme modrý náramek “vody”. A také jsme si udělaly táborák. Zazpívaly jsme si spoustu písniček - příště musíme vzít kytaru.


Po sprše a večerní hygieně jsme padly do postýlek.

Ráno na nás opět čekala skvělá snídani, kde mimo jiné speciálně pro nás pan kuchař připravil pudink s piškoty. Těsně před tím jsme ale dostaly již druhý náramek a to náramek Ohně. Další živel, o kterém jsme se musely dozvědět více je Vzduch. Proto jsme se pustily do výroby draka. Každý jsme si vyrobily svého s pořádně dlouhým ocasem.

            


Pak už venku bylo krásně a teplo, a my se vydaly prozkoumat les. Neodolaly jsme a lesním zvířátkům jsme postavily domečky. Protože už byl čas oběda, a my je nestihly dostavět, musely jsme se tam vrátit i odpoledne.

Odpoledne jsme se vydaly opět do lesa dostavět domečky. Moc se nám povedly a doufáme, že si je zvířátka zabydlí.

            


Před večeři jsme ještě na chvíli zaběhly na hřiště. A také nesmíme zapomenout na to, že jsme získaly třetí náramek, náramek Vzduchu. Ještě nám zbývá získat náramek Země, tak snad to zítra zvládneme. K večeři jsme měly kynuté borůvkové knedlíky. Někteří z nás zvládly i tři (a Hanka se Zuzkou to nebyly  :-))


Po večeři jsme se už jen odkulily do koupelny, daly si sprchu, poradně vypucovaly zoubky a skočily do postýlek. Už před osmou několik z nás pravidelně oddychovalo.

Po snídani jsme již netrpělivě vyhlížely rodiče. Ale hned jsme s nimi neodjely. Každý jsme dostaly kartičku s úkoly, kterou jsme s rodiči museli splnit. Odměnou nám byl poslední náramek, náramek Země.

Výpravu jsme ukončily slavnostním pasováním na Průzkumníky přírody a předáním posledního náramku.

            


Už se těšíme na naši další dovolenou

Hanka&Zuzka


 
 
Zveřejněno: 1. srpna. 2019 9:00