Logo MomsCare
 
 

Cestujeme s Momíkem

Naše červencová výprava v Avastu s oslíkem Momíkem.

Zaznamenaly jsme vše, co jsme zažily a co jsme si vyzkoušely. 

Budeme rády, když se na další dobrodružství přidáte k nám.


 
 

Milé maminky a tatínkové a Vy všichni, kteří sledujete naši práci. 

Nejspíš největší novinkou a pro nás velkou radostí je skutečnost, ze se od července s dětmi potkáváme už čtyři krát v týdnu. 

Momíkův koutek jsme trochu přestěhovaly, přibyla lehátka s peřinkami a polštářky na odpočívání dětí po obědě. Malé děti se prospí, aby měly sílu na odpolední program, větší si poslechnu pohádku a pak už se věnují klidovým činnostem buď na lehátkách a nebo na koberci či u stolečku.



V koutku také máme nové tety, které mají pro děti vždy připravenou nějakou zábavnou aktivitu, u které se dozví a naučí něco nového. A kdo že jsou ty tety? No přeci Marťa, Markét a Hanka.  

Během července jsme se společně s dětmi a Momíkem vydaly na cesty. Nejdříve jsme poznávaly tajemství mořských hlubin, seznámily jsme se se živočichy, kteří zde žijí. Nejvíce nás bavilo přiřazovat stíny k živočichům, třídit mušličky, lovit ryby a také si zahrát na moře. Šuměly jsme a hýbaly se přesně tak jako mořské vlny … A v letních parních dnech jsme nejraději chodily do parku s vodními prvky a hlavně vodotryskem. To bylo to pravé osvěžení.


Nejspíš největší zábavou pro nás bylo ochutnávání slané a sladké vody, dolování kamínků a mušliček ze zmrzlého ledu a pokus s vajíčkem? To bylo teprve něco! Nevěřili byste vlastním očím … 

             


Další, na naší cestě, nás čekala Afrika, do které jsme si na skok zaletěly. Nejdříve jsme cestovaly letadlem, pak autobusem a autem a nakonec dokonce i lodí.

Sloni, tygři, žirafy a opice… to bylo něco pro nás. S přehledem jsme se proměnily v různá zvířata a pro ostatní nebylo velkým problémem uhádnout, kdo zrovna jsme. Zatančily jsme si a zacvičily na písničku Sloník Toník, vyrobily jsme si nádherné žirafy a pak už nastal čas přesunout se za Indiány do Ameriky.

            


V Americe jsme si to také užily. Dozvěděly jsme se, kdo objevil Ameriku, seznámily se s Vinettouem, zacvičily si jako správní Indiáni na písničku Indiáni jedou. A po nových, získaných informacích jsme indiánský kvíz zvládly levou zadní. Vyrobily jsme si indiánský totem, zvládly jsme nebezpečnou stezku odvahy, kde jsme musely prokázat mnoho indiánských dovedností. A moc nás bavilo malování bez pastelek a papírů. Představte si, že jsme malovaly venku vodou a klacíky do hlíny. Týden rychle utekl a nám nezbylo než se přesunout do Asie, to byla teprve legrace.

            


Už jste někdy přebíraly rýži a hledaly v ni malé korálky? My ano …A je to tedy pěkná fuška. A co teprve stavba Velké čínské zdi? To jsme se zapotily. Ale povedla se nám na výbornou. Seznámily jsme se s pandou. Už víme, na čem si pochutnává a proč žije pouze v Číně. A dokonce jsme zvládly jich i pár vyrobit, moc se nám povedly. Odvážní si pak vyrobili i čínské draky … 

             

   


Zvládly jsme toho moc a moc, ale ještě víc toho máme v dalších dnech před sebou a my všichni se už více než těšíme …

Marťa, Markét a Hanka


 
 
Zveřejněno: 3. srpna. 2019 16:44