Logo MomsCare
 
 

Cestujeme po celém světě

Přidejte se k nám za poznáváním celého světa.

Na skok se stavím v Americe, Evropě, Asii i Antarktidě.

A co jsme se naučily? To už si přečtěte v celém příspěvku

 
 

A jaký že byl náš srpen? 

Procestovaly jsme celý svět!

            


Už víme, že Amerika je za mořem, v Evropě žijeme a Asie je vedle. A taky, že v Antarktidě je pořádná zima. Tety nám ukázaly, kde leží jaký kontinent a jakou řečí se na nich domluvíme. Naučily jsme se podávat si ruce při seznámení, říct si Hello i Goodbye, Ciao, Salut, Privjet, Ňi hao i Hallo! Zpívaly jsme s kytarou a kouzlem jsme se přenesly do Afriky podívat se na zvířata, která tam žijí. Jo a klokani jsou v Austrálii, víte to? A taky tam žijí domorodci. V každé zemi jsou jiní lidé. Tedy oni vypadají jinak, ale my už víme, že jsme v srdci stejní a neděláme rozdíly.

                                     


V rámci užívání si u moře a podmořského světa jsme vyráběly žraloky, korály a ryby v našem malém moři a taky se učily skládat papírové lodě. Už víme, proč je voda v moři modrá a jak se do něj dostane. 

                         


Venku i na hřištích jsme si užily moooře zábavy. Proskakovaly jsme jako delfíni obručí, říkaly si, co je mořská nemoc i “vařily” bábovičky a konečně víme, proč to jde jen z mokrého písku.

                         

            

            


Dneska bychom vám chtěly říct něco o želvách a rybách. Blízko Deloittu je totiž krásné jezírko, ve kterém želvy žijí a chodíme se na ně dívat. Ještě se nám nepodařilo je všechny spočítat, nejvíc jsme jich viděli asi 12 a k tomu hromadu červených ryb a taky vodoměrky, které se spočítat vůbec nedají. Je jich prostě moc. A taky tam létají krásné modré a červené vážky. Už víme, jak to ty ryby dělají, že pod vodou dýchají, odkud želvy pochází a taky, jaký je rozdíl mezi sladkovodními a mořskými rybami. A nejvíc se nám stejně líbí ty u nás v jezírku. Až se budete chtít uvolnit, přijďte si sem sednout, přímo na molo. Když budete úplně potichu, želvy se na vás připlavou podívat a pozdravit. Tak jako nás! Můžete taky zkusit vyhlížet zlatou rybku, tu co plní 3 přání… Nám se to nepovedlo, ale tety nám o ní po obědě četly pohádku.

             

Zapojily jsme různé smysly a hledaly jsme mořské živočichy ve spoustě her. A hodně nás bavilo tancovat! Můžeme říct, že jsme protancovaly celý svět. Teta Lucka nás učila latinskoamerické tance, které jsou známé skoro všude, ale své místo mají hlavně v latinské Americe. Víte, co je to Pachanga? Odtud jsme se přes barevný karneval v Riu dostaly v rytmu evropského tradičního valčíku a polky až k ruskému kozáčku - a to je pěkná makačka!  Při tanci jsme si opakovaly, co jsme se už naučili říct v různých jazycích. Každý den byl pro jiný a hodně moc jsme poznaly. 

                        


Děkujeme, že sem můžeme chodit! Vaše děti.

Lucy, Anet a Janča


 
 
Zveřejněno: 25. srpna. 2019 9:03